Vefa ve Öğretmen-Meryem Çağlar

   Küçük bir kasabada yaşayan Elif adında bir kız vardı.Elif henüz ortaokula yeni başlayacaktı.Ortaokuldaki ilk günün heyecanıyla evden erken çıkmıştı. Tabi bide okula giden yolun uzunluğu da evden erken çıkmasının bir başka nedeniydi. Dün gece yağmur yağdığı için yollar çamurluydu.Elif heyecanlı olduğu için buna dikkat etmemişti. Uzun bir zamanın ardından koşarak okula varmıştı.Sınıfının önüne gelince birden duraksadı ve ayakkabılarına doğru baktı.Ayakkabıları çamur olmuştu.Bu yüzden sınıf arkadaşlarının onu beğenmemesinden ve küçümsemesinden çok korkuyordu.Cesaretini toplayıp içeriye girdi.Sınıftakiler ona bakıp aralarında konuşmaya başlamışlardı. Elif'in morali birden bozuldu.Yüzü asık bir şekilde boş bir sıraya geçip oturdu.Birilerinin yanına gelip arkadaş olmasını bekliyordu fakat bir kişi bile ona yaklaşmamıştı.Aniden içeriye beden öğretmeni  girdi ve herkes ayağa kalktı ama elif bu düşüncelerden uzaklaşamadığından sınıfa bir öğretmenin girdiğini bile farkedememişti.Herkes gözlerini Elif'e doğru çevirince telaşla ayağa kalktı.Öğretmen Elif'in yüzünün asık olduğunu farketmişti.Öğretmen kendini tanıttı, adı Yasemin idi.Yasemin öğretmen teneffüs olunca Elif'in yanına gidip ne olduğunu sordu ama Elif'in ağzından tek bir kelime dahi çıkmamıştı.Yasemin öğretmen onu zorlamak istemediği için bana ne olursa olsun anlatabilirsin dedi ve gitti.


  Bir gün Elif'in sınıfının beden eğitimi dersi vardı.Beden derslerine Yasemin öğretmen geliyordu.Yasemin öğretmen öğrencilerden grup halinde voleybol oynamalarını istemişti.Herkes gruplaşarak takım olmuştu ama elif tek kalmıştı.Zaten voleybol oynamayı hiç beceremiyordu.Arkadaşlarının onunla dalga geçeceğine bir kenarda oturup onları izlemek daha mantıklı gelmişti.Yasemin öğretmen Elif'in yanına gelerek onunla eş olmak istediğini söyledi.Elif ne kadar çekinsede bu fırsatı geri çeviremezdi.Elif ,öğretmenle oynamaya başlamıştı tam herşey yolunda gidiyo derken top yüzüne çarpmıştı.Bu duruma arkadaşları dalga geçerek gülmeye başladı.Elif topu alarak hızlı bir şekilde okulun arka bahçesine doğru koştu ve Elif artık arkadaşlarının onunla dalga geçmesine,alay etmesine ve küçümsenmeye dayanamıyordu.Elif hırslanarak kendi kendine çalışmaya başladı.Bunu gören Yasemin öğretmen, Elif'in bu azimli ve hırslı olmasını çok beğenmişti.Öğretmen Elif'i yanına çağırıp ona voleybol çalıştırmak istediğini söyledi.Elif hırslandığı için bunu kabul etti ve artık her okul çıkışı okulda kalıp saatlerce yasemin öğretmenle birlikte antrenman yapıyordu.Gün geçtikçe Elif voleybolu güzel bir şekilde oynayabilmeye başladı ve güzel oynayabildiği için bir sürü kişi onunla arkadaş olmak istedi. Elif'in azimli bir şekilde çalışması onu başarıya götürüyordu. Yıllarca etüte kalıp antrenman yaptı ve artık az da olsa profesyonelleşmeye başlıyordu. Yasemin hoca Elif'in artık milli maçlara hazır olduğunu düşünüp onu maçlara katılmasına ikna etti. Elif'in bu başarısını bazı kişiler kıskanmaya başlamışlardı. Bu kıskançlıktan dolayı Elif'in arkadaşı olan kişileri Elif'e karşı yalan şeylerle doldurmaya çalışıyolardı fakat başarılı olamadılar.Elif başta okullar arası maçlara katıldı ve şampiyon oldu.Sıra iller arası maçlara gelmişti.Elif artık eskisinden çok daha fazla antrenman yapıyordu.Çünkü bu maçlar onun için çok önemliydi.Artık iller arası maçlara çıkmıştı. Elif'in takımı hepsini yenerek finale yükseldi.Son maçta ilk kez yenilgi aldılar ve bu durum Elif'e çok ağır gelmişti.Neyse Elif okuldan mezun oldu.Yasemin öğretmen ona destek olarak başka şehirde  olan spor lisesine yerleştirdi.


  Yıllar sonra Elif milli voleybol takımına kadar yükselmişti.Bu başarısında katkısı çok fazla olan yasemin öğretmenini unutmadı.Memlekete döndüğünde ilk işi onu ziyaret etmek oldu.Aynı zamanda ara sıra telefonla görüşüyolardı.Memlekete geldiğinde öğretmenine teşekkür amacıyla çiçek aldı.Onun bu anlamda gösterdiği örnek davranışı ve kazandığı başarılar çok önemliydi.Yasemin öğretmen onunla gurur duyuyordu.Mezun olsa bile emeği çok olan bir insana karşı vefa göstermişti. Elif gerçekten azimle ve hırsla oluşturduğu başarıyı haketti ve tam da gurur duyulacak bir öğrenciydi.

...Son...

Yorumlar