Vefa Ve Öğretmen (Beyza Yolcu)

 Aslı resim çizme konusunda çok iyi olmasına rağmen kendine karşı özgüveni yetersiz olduğundan hiç bir zaman ilçeler arası resim yarışmalarına katılmazdı. Sadece kendine has olan çizdiği resimleri başkalarına göstermek istemez hep çekmecesinin bi bölümünde saklardı. 

 Ortaokulda resim öğretmenlerinden biri olan Hilal öğretmen aslı da ki bu cevheri az çok fark etmişti. Resim derslerinde her ne kadar aslı çizdiği resimlerini gizlemeye çalışsa da Hilal öğretmen aslının sadece bir kalem tutuşundan bile yetenekli olduğunu anlayabiliyordu normal öğrencilerden daha profesyonel çiziyordu resimlerini. 

Yine resim derslerinin olduğu bir gündü. Konu doğa sevgisiydi. Aslı yine her zaman ki gibi herkesten önce düşünmüş ve çizmeye başlamıştı resmini. Hilal öğretmen aslının çizdiği muhteşem resmi karşısında ondaki bu yeteneğin farkındalığa ulaşmasını istiyordu ve onunla konuşmaya gitti. 

Aslıya çizdiği resimlerin çok hoş ve göz alici olduğunu kendisindeki yeteneğin ortaya çıkmasını gerektiğini söylüyordu. Ama aslı her zaman resimlerini kendi çapında çizip sakladığı için hilal öğretmenin bu söylediklerine pek sıcak bakmadı. Ama hilal öğretmen ondaki bu özgüvensizliği cesaret edemeyişini ortadan kaldırmaya kararlıydı ona yardım edecekti. 

İlerleyen derslerde bazen okul çıkışı yarım saat 1 saat olsa da onunla resim çizmiş daha fazla resime vakit ayırmasını sağlamıştı. Aslının gün geçtikçe çizdiği resimleri daha da gelişiyordu resim konusunda daha da özgüveni artmaya başlıyordu bunu fark eden hilal öğretmen mutlu oluyordu. 

Aslı resimlerini sınıfındaki arkadaşlarına öğretmenlerine hatta ailesine bile hiç kasmadan gösterebilmeye başlamıştı hatta hilal öğretmenle yaptığı resimler okulda fazla ilgi duymuştu. İlçe yarışmalarına katılıyor ve dereceler yapmaya başlamıştı gün geçtikçe gelişen aslı ve bunun büyük katkısı olan hilal öğretmenle daha buyuk şeylere imza atacaklardı.

Yorumlar