Vefa ve Öğretmen - Berat MERSİNLİOĞLU

 Messi hayranı olan 10 yaşındaki Abdül.Abdül bir gün arkadaşlarıyla futbol oynamak için vefat eden dedesinin eski tarlasına gitmişti. Tarla dedesi öldükten sonra bakımsız kalmıştı bunun yüzünden tarlada taşlar vahşi bitkiler çıkmıştı. Abdül ve arkadaşları futbol oynamak için tarlayı bir güzel temizlediler, tarlayı temizleri baya uzun sürmüştü. Hava kararmıştı ve Abdül ve arkadaşları eve gitmek için oradan ayrıldılar abdül dik bir rampadan topu ile oynayarak iniyordu. Bir anda dengesini kaybetti ve topun üstüne bastı. Abdül o dik rampadan aşağı yuvarlandı. 

    Abdül'ün ailesi Abdül akşam eve gelmeyince çok endişelendi bu yüzden de jandarmayı aradılar . Herkes Abdül’ü aramaya koyuldu ama bir sonuca varamadılar. O sırada köye yeni atanan Emel öğretmen yol kenarında Abdül’ü gördü hemen arabaya koydu ve hastaneye gittler.Abdül'ü yoğun bakıma aldılar, durumu baya kötüydü. Sol böbreğine sivri bir taş gelmişti. Acilen organ nakli olması gerekiyordu. Bunu duyan Emel öğretmen hiç düşenmeden bir böbreğini Abdül'e verdi. 

     Abdül 16 yaşında olmuştu baya başarılı bir futbolcu olmaya çalışıyordu. Şehirde olan bir futbol turnuvasına katılmıştı. Bu maçı izlemeye Emel öğretmende gelmişti. Abdül bu maçta toplam 5 gol atmıştı bu gollerin hepsini Emel öğretmene armağan etmişti. En sonunda Abdül büyük bir kupa kazandı ve kupayı da Emel öğretmene armağan etti.

Yorumlar