Öğretmen ve Vefa Kerem Yavuz

 Bir şehirde yaşayan Ali diye bir çocuk varmış. Bu çocuğun durumu çok kötüymüş çünkü babası sakatlanınca bütün yükler onun üstüne kalmış , kardeşlerine bakmak gibi şeyler , annesi ise ancak babası ve kardeşler ile ilgilenebiliyormus.Ali sabahları simit satıp sonra okula gidip okuldan sonra da eve girip eşyalarını ayakkabı boyamaya gidermiş.

Ali bir gün yine okula geç kalmış . Bu yüzden öğretmeni ona kızmış ,azarlamis , ve onu cezalandırmak adına bir ders boyunca tek ayak üstüne bırakmış. Ders bitince arkadaşları onla ilgili alay etmeye başlamışlar. Ali her seferinde arkadaşları tarafından dışlanır mis. Ali bir seferinde yine tek başına dururken top yanına gelmiş ve top atarken bir yere çarpmış ve top patlamış . Bunun yüzünden arkadaşları Ali yi azarlamis ve ders başlıyinca öğretmeni de onu azarlamış. Okul bitince Ali eve gidip eşyalarını alıp ayakkabı boyamaya gitmiş. Ondan sonra eve gelip bir kuru ekmek yiyip uyuya kalmış . Sabah erkenden kalmış ve simit satmaya başlamış,simit satmak zaman alıyormuş . En sonunda satıp okula gitmiş . Öğretmeni onu yine azarlayip cezalandırmis. Ders bitince arkadaşları Ali ile alay etmişler . Ders girince öğretmeni ödev kontrol yapmış ve Ali nin ödevi yapmayınca onu sınıftan atmış   Ali ağlamış. En sonunda okul bitmiş. Eve gidip eşyalarını alıp kardeşleri ile vedalaşıp eşyalarını alıp ayakkabılar boyamaya gitmiş . Bı kaç sefer sonrası öğretmeni ile karşılaşmış. Ali'ye "senin ne işin var burda" demiş. Ali tüm durumu anlatmış. Öğretmeni ise Ali'ye evine gelmeyi talep etmiş , Ali de kabul edince beraber gitmişler. Evin haline gören öğretmen çok şaşırıp çok utanmış kendinden ve Ali den ailesi gözü önünde özür dilemiş. Ali kabul etmiş. Öğretmeni Ali ye destek vermiş Ali böylece simit satmaya gerek duymamış ve derslere geç kalmamış . Öğretmeni müdüre durumu söyleyince  , müdür Ali ye burs bağlamış . Ali böylece hiç calismayip derselere katılmaya başlamış  çok başarılar elde etmiş.

Bir zaman sonra Ali büyümüş. Çok zengin halı yerinde ailesi varlık içinde mutlu mesut yaşamışlar. Öğretmeni ise yaşlanmış çocukları tarafından şiddet yapılırmış . Öğretmeni bir gün çocukları kovmuş.  Sokakta yaşamaya başlamış  öğretmen . Bir gün Ali sokaktan geçerken öğretmeni görmüş ve ona sen kimlerdensin kimsin demiş ve öğretmeni kenidini tanitmis . Ali onu tanıyınca hemen onu alıp evine getirmiş . Ali öğretmenini ölene kadar bakmış.  

Yorumlar